Entries by admin

Ајде да бидеме најдобрата верзија од себе

Никогаш не сум била од оние студенти на кои студирањето им се сведува само на клупа и предавања. Сакам повеќе, ми треба повеќе. Ми треба дополнително знаење, практично искуство, меки вештини,  патувања, постојано да запознавам нови луѓе. И сето тоа го добив во АИЕСЕК. Сето тоа и многу повеќе. За АИЕСЕК дознав уште во средно […]

AIESEC IS RECRUITING

АИЕСЕК е најголемата интернационална организација предводена од млади луѓе која се стреми за постигнување мир во општеството и исполнување на човечкиот потенцијал преку активирање на лидерски способности кај младите. Овозможува развој главно преку практични искуства во земјата во која живеат или интернационални искуства во над 120 земји. Еден од начините преку кои студентите најмногу можат […]

Потпишан договор за Национално партнерство со Да Научиме

Да научиме е единствена веб страна која овозможува онлајн услуги со ваков вид на дејност. Нивната визија е да отворат таканаречен пазар на давање на приватни часови и да им овозможат на учениците да дадат свое мислење за подучувачите, со што би ја подигнале нивната репутација во рамките на оваа комплексна и карактеристична дејност. Ние […]

Антонио Јовановски – Основач на невладината организација “Go Green” го раскажува неговото АИЕСЕК искуство

Антонио е дипломиран економист на смерот “Маркетинг” на Економскиот Факултет во Скопје и во 2009-та година ја започнува младинската еколошка невладина организација Go Green каде е и претседател до 2013-та година. Претходно е активен член на АИЕСЕК од 2003 до 2008 и носител на лидерски позиции во Македонија и Франција. Исто така со Go Green е еден […]

Интервју со Сашо Фотевски, член на бордот на советници на АИЕСЕК Скопје и Менаџер на Градба Промет

Зошто се приклучивте во АИЕСЕК? Првата причина за која влегов во оваа организација беа праксите кои АИЕСЕК ги нуди. Во тоа време сакав многу да шетам и да собирам искуства од најразлични држави и заедно со моите пријатели се решивме да се зачлениме во АИЕСЕК. Откако станав член го сфатив вистинското значење на оваа организација, […]

Интервју со Михајло Ширгоски – директор за продажба во компанијата Кабтел во продолжение на “UNLEASH THE HERO WITHIN”

АИЕСЕК не е само студентска платформа која овозможува поинаков развој надвор од студентското секојдневие, туку е водич за тоа како треба да се изгради еден човек во лидер, во способна и квалитетна личност која отстапува од толпата, знае што сака да постигне во животот и успева во тоа. Михајло Ширгоски, директор за продажба во компанијата […]

Ива Дујак раскажува за нејзиното 4 годишно искуство во АИЕСЕК

АИЕСЕК на интернационално ниво брои над 1000000 алумни кои биле дел од историјата на АИЕСЕК и со своето искуство во оваа организација успеале да направат промена во општеството. Еве што имаше да ни каже нашиот херој Ива за нејзиното искуство. Зошто се приклучивте во АИЕСЕК? Станав член на АИЕСЕК сосема случајно. На едно од предавањата […]

Методија Трајковски раскажува за своето интернационално АИЕСЕК искуство

АИЕСЕК креира платформа каде младите луѓе можат да го истражуваат и развијат својот лидерски потенцијал. Ова претставува мисијата на АИЕСЕК во која нашиот алумни Методија цврсто верува.  Методија денес е проект менаџер во компанија од светски рамки и за неговиот успех му се заблагодарува на АИЕСЕК. Прочитајте повеќе за неговите најубави искуства во АИЕСЕК. Зошто […]

Интервју со Сашо Додовски – директор на Младинскот Kултурен Центар во Битола

Да се биде херој, значи да се започне со нешто од ново, без никаков страв од неуспех. Сите ние сме херои гледано од тој аспект затоа што постојано ги прифаќаме секојдневните предизвици и започнуваме од почеток. Сашо Додовски, кој моментално е директор на Младинскот културен центар во Битола, низ неколку прашања ни ја раскажа својата […]

Уште еден наш алумни зборува за своето АИЕСЕК искуство – Андрија Алексоски како дел од “UNLEASH THE HERO WITHIN”

Зошто се приклучивте во АИЕСЕК? Во тоа време АИЕСЕК беше позната како организација која во главно нуди пракси. Она што ме натера да се приклучам беше токму тоа да одам на разни пракси низ светот и да имам едно интернационално искуство. Исто така ги познавав и членовите кои веќе беа во АИЕСЕК и преку нив […]